Magyar Közösségek Szövetsége

Szent Korona ünnep

2012. Fergeteg havának 8-adik napja
Honvéd Kulturális Központ, Budapest

A SZENT KORONA ÜNNEPE

2012. január 8. 10.00.

Honvéd Kulturális Központ

A rendezvény fővédnöke Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter

Előadók:

Kun Szabó István dandártábornok
Szántai Lajos
Kocsis István
Zétényi Zsolt
Dr. Vass Csaba


Főszervezők:

Wittner Mária Nirschné Henn Edith

Szervezők:
Mente Egyesület, Antal Edit, Mező Tamás, Vezér Televízió

--------------

Hagyománnyá vált a Szent Korona Ünnepe

2012-ben vízkereszt napján pontosan 34 esztendeje annak, hogy a Szent Koronánk ismét haza tért, ezzel reményt adva arra, hogy a Kárpát-medence újjászülethessen a védelme alatt.

2011. január hatodikán ünnepeltük 33. évfordulóját annak, hogy 33 év távollét után végre hazaérkezett Őfelsége a Magyar Szent Korona.
Ez a pillanat duplán hordozta magában a Krisztus-i impulzust és sejteni engedte, hogy már senki és semmi nem állhatja útját a nemzeti feltámadásunknak. Ezzel a hittel szerveződött meg 2011. vízkeresztjén a Nemzeti Feltámadásunk Ünnepe Verőcén.
Az egy esztendővel későbbi megemlékezéssel párhuzamosan elindult egy olyan kezdeményezés, amelynek a célja azt volt, hogy a Magyar Szent Koronának legyen állami ünnepe. A döntéshozók nem tárgyalták meg a képviselői indítványt, mintha valami rejtélyes félelem lappangna a mélyben.
Mintha vitatható lenne Őfelsége Magyar Szent Korona legfőbb közjogi méltósága…
Lassan itt van újra január 6. és gondoljon bárki bármit, mi egyre többen tudjuk már, hogy Isten e világi „képmása” Őfelsége Magyar Szent Korona, kizárólagos forrása az élet szentségének, s így az egész, bűnbe zuhant emberiség egyedüli megmentője. Ezért mi most is ünnepelni fogunk. vízkeresztkor Ugyanott, ahol a nemzetünk feltámadásában vetett hittel ünnepeltünk,- Verőcén.
Volt idő, mikor még mindenki tudta, hogy Szent Korona alatt van a teremtett világban a helye. Aztán a hiúságba, kapzsiságba, erkölcsi romlásba zuhant emberek elfordultak Istentől és félelmükben tovább zúzták Isten gyönyörű világát. Ezért Isten elküldte egyszülött fiát, a Megváltót. Ezt sem értették meg az emberek…
Mi, akik ezen a napon hittől ragyogó tekintettel ünnepelünk, mi tudjuk, hogy egy út áll előttünk. Egyetlen EGY. S ezen az úton Isten vezet bennünket, az Élet Koronájával, a Magyar Szent Koronával.

Album adatok

Elérhető RSS linkek

Véletlen képek